Pagina's

zaterdag 14 april 2012

blij


Rechtsom of linksom, geen schoonheidsprijs voor mijn hebzucht. Ik zou graag zeggen dat ik niet materialistisch ben. Maar ik kan toch wel heel blij worden van mooie spullen. 
Als ik dan iets in mijn hoofd heb, dan wil ik het eigenlijk ook meteen hebben. Maar mijn vaders opvoeding houdt me altijd tegen. Hij werkte bij de bank. Sparen was de magic word. En als je overgaat tot aankoop, doe je dat pas na de nodige research. Ik research wat af kan ik je vertellen
Het duurt dus vaak ellenlang voordat ik overga tot de aanschaf. Iedereen wordt gek van mijn besluiteloosheid en vragen om advies. "Zit je nu alweer dattes te googlen?" Zit je nu nog steeds dattes te googlen". "Koop dat ding gewoon!. 
Nu was mijn telefoonabonnement al maanden verlopen. Iedere sul weet dat je dan over moet gaan op een goedkoper sim only abonnementje of een nieuwe telefoon cashen. Maar ik kwam er maar niet uit geresearched. Ik heb al een mooie telefoon, dus dan maar goedkoper bellen zij mijn verstand. Maar mijn hebzucht had een oogje op die nieuwe telefoon. 
Mijn vriendinnetje drs. P. had de beste wijsheid in deze: de vraag is niet 'heb je het nodig' maar de vraag is ' do you deserve it'. En yesss I DO;)
Dus de volgende dag toog ik naar de telefoonwinkels om de beste deal te vinden. Maar van telefoonwinkelpersoneel word ik altijd murg. In de ene winkel adviseerden ze wat anders dan de andere winkel en eigenlijk wist ik het zelf allemaal beter door mijn eigen marktonderzoek. Gefrustreerd en zonder telefoon en zonder goedkoop simonly abonnement ging ik weer naar huis. Gewoon negeren. Kop in het zand. Project voor later.
Van de week deed ik sinds tijden weer een sneakpeak op een telefoonsite en hee, de abonnementen waren weer veranderd. Goedkoper bellen was nu inclusief die mooie telefoon! Wat houd me nog tegen?! Niks!! Binnen drie tellen in 1 klap pats boem geregeld.. Ik schrok er zelf van. En gister de nieuwe telefoon op de mat. BLIJ.


2 opmerkingen: