Pagina's

zaterdag 21 december 2013

jongensschoenen

Morrison heeft sinds hij loopt alleen sneakers, slippers en regenlaarzen gehad als schoenen. Tijd voor een 'echte' schoen. Op naar een echte schoenenschoenenkinderschoenenwinkel met de portemonnaie op zak. Bereid om 80 euro te spenderen aan een goed opgemeten voetje en perfect passende verantwoorde kinderschoenen. Maar got, wat een kouwe kermis. Voor 80 euro moet het toch ergens een beetje (al is het maar een heel klein beetje) een knappe schoen zijn... Niet gelukt.

In de winkel tref ik een assortiment aan bestaande uit alleen maar dit soort schoenen:
WaaaaroM?!! is mijn vraag. Ik vind dit te lelijk om verder over te praten. Okay vooruit dan. Die zolen, WTF, die stiksels, applicaties en waarom allemaal halfhoog? Want anders bevriezen de kinderenkels? Omdat het lekker stoer is? Lekker speels? Come on! En 60 euro of duurder, allemaal. Het zal wel een kwestie van smaak zijn. In de gerenommeerde schoenenzaak kon ik het zo 1 2 3 niet overzien dus ik vroeg de schoenenspecialist of ze ook een ander soort jongensschoenen had. "Met een iets minder sportief uiterlijk. Meer een gewone schoen.. Wat simpeler. Een gewone veterschoen.." probeerde ik nog. Maar ze keek me aan alsof ik van Mars kwam. Die bestaan niet wilde ze zeggen maar ze slikte het nog net in en zei dat ik misschien beter via internet kon zoeken. Want nee, in de winkel hadden ze zo iets niet. Alsof ik vroeg om een paar stilettohakken maatje 24 voor mijn zoon.

Dit was niet de eerste poging om verantwoorde schoenen te kopen in een real life winkel. Zwaar geen succes dus ik ging inderdaad op internet zoeken. Ik vond een paar mooie Kickers (die ik vroeger ook had, yeah) nieuw op marktplaats.
Voor het aangename bedrag van 20 euro mocht ik ze overnemen. Vijf dagen gewacht op de post en toen kwamen ze. Blij na het uitpakken, ze waren echt helemaal nieuw en mooi! Morrison meteen de schoentjes aangedaan en wat denk je. Ik kreeg z'n voet er ├╝berhaupt niet in. Veel te klein. Zucht.

Nu laad ik me op. In het nieuwe jaar, als het uitverkoop is, proberen we het maar weer. Gelukkig wonen we in een grote stad. Nog vele kinderschoenenzaken om pogingen te wagen. Tot die tijd loopt Morrison lekker op z'n adidasjes of regenlaarzen.

1 opmerking:

  1. oh man o man. zo herkenbaar. ik snap die schoenen ook niet. En heb ze dus ook niet gekocht. boris is een master in het verslijten van zijn schoenen, dus 80 euro voor een stel die een maand a 2 maanden mee gaan...dan moet ik echt opslag gaan vragen hier bij de KRO. Hier sticken we dus gewoon nog steeds to the gympies. ...;)

    BeantwoordenVerwijderen